Gör egna kort – Make your own cards

Make your own cards - by Craft & Creativity

Våra kontinuerliga träffar med våra pysselvänner från Pysselbolaget är alltid lika uppskattade! Vuxna och barn pysslar tillsammans och vi utbyter idéer och har roligt. Nu senast vi träffades gjorde vi kort. Nu har vi ett helt lager med gratulationskort här hemma som vi kan använda till framtida bemärkelsedagar.
———-
Our ongoing craft fests with our friends from Pysselbolaget are always appreciated! Adults and kids craft together and we exchange ideas and have fun. At our latest meeting, we made cards. Now we’re fully stocked with greeting cards for many future parties to come. 

Make your own cards - by Craft & Creativity

Jag använde pastellfärgade kort från Make & Create som bas och dekorerade dem med washitejp, knappar, pärlor och papper. Origamiklänningen har jag bloggat om tidigare och där finns en länk till beskrivningen. Blöjan längst ner till höger gjorde jag efter Martha Stewarts beskrivning och mall.
————
I used pastel pearlescent cards as a base and decorated them with washi tape, buttons, beads and paper. I’ve blogged abut the origami dress before and there you can find a link to a video tutorial. The diaper to the bottom right I made from Martha Stewart’s description and template.

Make your own cards - by Craft & Creativity

Av kreativa Karin fick jag en vacker papier mache-skål som hon gjort av mönstrade papper. Vi pysslade tillsammans en hel dag och jag kan lova att bordet var belamrat av pysselmaterial och fina alster! Karin & min yngsta dotter gjorde fina prinsesskort med veckade kjolar. Hur man gör dessa kan ni se om ni klickar er vidare till Pysselbolagets sida, där de också skriver om vår roliga dag och visar sina fina kort! Bilden på pysslande tjejer har Karin tagit.
———–
My creative friend Karin gave me this beautiful papier mache bowl she made out of patterned paper. We crafted together for a whole day and I can promise you the kitchen table was cluttered with craft material and pretty creations! Karin & my youngest daughter made beautiful princess cards with pleated skirts. You can see how they went about making them over at Pysselbolaget, where Karin also writes about our day and shows pictures of the pretty cards they made! Karin took the photo of the girl’s crafting. 

Make your own cards - by Craft & Creativity

Förutom kort så skapade barnen konstverk! Som installationen ovan, en fantasifull miljö gjord av pappersugrör, mjuka pärlor i mossgummi, glitterlim, filtblommor och en limpistol. Fullkomligt underbar, tycker jag!
———
In addition to making cards the kids created art! Like the installation above, an imaginative setting made of paper straws, soft beads, glitter glue, felt flowers and a glue gun. I think i’ts absolutely adorable! 

13 thoughts on “Gör egna kort – Make your own cards

  1. Vilka superfina kort och konstverk! p.s. ser alltid fram emot dina nya blogginlägg, så mycket inspiration som du bidrar med!

  2. Så himla fin konstinstallation. Jag tycker det är kul att göra egna kort men jag tycker det är svårt att hej bort dom, tänk Om personen slänger kortet som man lagt ner så mycket energi och arbete på. Nej då scrappar jag hellre och gör temaböcker och ger bort, gjorde en mini bok till min mamma en julafton med bilder ifrån hela sitt liv och hon blev jätteglad.

  3. Precis det här ska en blogg bjuda på – inspiration & idéer. Tack! Har just fått mig en skopa av just detta nu – nya idéer 🙂

  4. Tack igen för en underbar dag! Jag måste visa Freja korten på deras fantasivärld. Vi vuxna kan pyssla i all evighet och ändå inte lyckas få till ett sånt mästerverk! Tur att vi har kreativa barn att lära av 😉

  5. Pingback: BIRTHDAY ideas… send your Compassion child a PARTY! | Paper Gifts for Estefany

  6. Åh tack för inspirationen ! Ska ha dop snart och här fanns ju lite ideer man kan göra ett försök att ge sig på 🙂

    • Hej Martina! Jag har ingen beskrivning på det kortet tyvärr men jag limmade bara fast knappar (som ballonger) och vanligt bomullsgarn som snören. 🙂 Allt gott /Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.