Dagens pyssel, filthjärtan –
Craft of the Day, felt hearts

Ja då var det dags för fler hjärtan. 🙂 Jag gillar rött och vitt i granen och då kommer dessa filthjärtan förhoppningsvis passa bra. Jag hade vit filt över efter marängerna och hus-ljuslyktorna. Dessa hjärtan är enkla att göra. Du behöver vit filt, sax, sytråd (eller broderitråd), nål och ett band att hänga hjärtat i.

För att måtta hjärtana kan man använda en pepparkaksform till exempel, eller rita för hand. Klipp ut två hjärtan. Sy runt kanten med langettstygn men spara en liten öppning. Fyll med vadd och sy igen det sista. Fäst ett band för upphängning.

It’s about time for some new hearts. 🙂 I like the combination of red and white in the Christmas tree and these felt hearts will hopefully fit right in. I had some scraps of white felt left from the meringues and the felt house lanterns.The hearts are really easy to make. You need white felt, scissors, sewing thread (or embroidery thread), a needle and string or yarn for the hanging. 

In order to get the right heart shape, you can use a cookie cutter, or simply draw by hand. Cut out two hearts. Sew around the edge with blanket stitch, but leave a small opening. Fill the heart with cotton wool and close the gap. Attach a string for hanging. 

7 thoughts on “Dagens pyssel, filthjärtan –
Craft of the Day, felt hearts

 1. Hej! Vilka söta granar. Och hjärtan kan man ju inte ha för många av:) jag har inte följt något mönster på mina virkade cupcakes…vill du ha ett kan jag gör ett dock…kram

 2. Langettstygn är så fint, främst att det är enkelt och så ramar det in själva hjärtat så fint. De där granarna var riktigt snygga!

 3. Tack snälla ni! Och ha en härlig tredje advent!

  Madeleine: Ja, visst är det roligt med enkla pyssel. Och kul med saker som man kan göra tillsammans med barnen. 🙂 Min 7-åring gjorde också ett hjärta och det blev helt klart finare och mer personligt än mitt.

  Hanna: Tack snälla! Jag skulle gärna göra dina fina cupcakes. Jag kan försöka klura lite först och frågar om jag behöver hjälp på vägen. 🙂

  Helena: Eller hur? Tiden bara försvinner och snart är det jul! Det ska bli skönt med ledighet.

  Vardagslyx: Tack! Granarna är dock inte mina, bara en inspirationsbild från The Purl Bee, men jag kanske får för mig att göra några en vacker dag.

  Judith: Håller med, lagnettstygn är fina och enkla att göra när man väl får in snitsen. 🙂

 4. Pingback: Les Couleurs de l'amour - Easy DIY Valentine's Day Decor | Global Knock Offs

Leave a Reply

Your email address will not be published.